Zoete Wafels Bakken

Geplaatst op woensdag 24 april 2024 @ 14:27 , 6 keer bekeken

Aantal: 5 wafels

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 200 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 gram bakpoeder (half zakje / 2 theelepels)
  • 50 gram roomboter
  • Snufje zout
  • Voor het invetten van het wafelijzer: boter, olijfolie of bakspray.

Benodigdheden:

  • Wafelijzer
  • Pan
  • Garde
  • Mengkom

Bereidingswijze:

  1. Zet het wafelijzer aan en smelt de boter in een pan.
  2. Doe alle droge ingrediënten (bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout) in een mengkom. Meng goed met elkaar.
  3. Giet nu de melk, de gesmolten boter en de eieren erbij en klop met een garde tot een glad beslag.
  4. Vet het wafelijzer in met een beetje boter, olijfolie of bakspray.
  5. Schep 3 eetlepels in het midden van het wafelijzer. Bak de zoete wafels met dit basisrecept in 2 tot 3 minuten gaar.

Let op! Ik gebruikte een hartvormig wafelijzer om zelf zoete wafels te maken. Heb je een rechthoekige of andere wafelijzer? Dan schep je minder beslag per keer in het wafelijzer en kan je mogelijk iets meer wafels bakken.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: